KomBank Arh hol predstavlja izložbu studentskih radova "Dizajn za bolji grad"

U galerijskom prostoru KomBank Art hol otvorena je izložba radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, „Dizajn za bolji grad“, koja se bavi dizajnom urbanog prostora.

 

Radovi su nastali na trećoj i četvrtoj godini osnovnih studija, kao i na master studijama, na predmetima Dizajn urbanog prostora i Urbane interakcije, pod mentorstvom docentkinje Biljane Branković i u periodu od 2014. do 2018. godine.

 

„Delovanje i intervenisanje u živom gradskom tkivu podrazumeva odgovornost prema velikom broju korisnika, kontekstu i budućem razvoju urbane sredine. Radom i istraživanjem na projektima urbanog dizajna težimo integralnom i multidisciplinarnom procesu, koji omogućava zauzimanje konstruktivnog i objektivno zasnovanog stava. Pokušavamo ponuditi rešenja usmerena na unapređenje prostora i korisničkog iskustva, utemeljena u kontekstu i usmerena na stvaranje humanog i interaktivnog gradskog okruženja“, rekla je o dizajnu urbanih površina Biljana Branković.

 

Odabrani radovi, kroz prostorne prikaze, tehničke crteže i makete formiraju sliku o načinu promišljanja urbanog prostora. Paviljoni, prostorno umetničke intervencije u javnom prostoru, urbani moduli, interaktivne instalacije – neke su od tema kojima su se student bavili, tražeći prostora za svoj lični umetnički izraz i način da gradsko okruženje unaprede sopstveni intervencijama.

 

Izložba „Dizajn za bolji grad“ je otvorena do 24. aprila, svakog dana od 8 do 20 časova. Ulaz u KomBank Art hol je besplatan.