Međunarodna izložba "MINI AKT" treći put u KomBank Art holu

Galerijski prostor KomBank Art hol treći put je domaćin međunarodne izložbe „MINI AKT“, koja predstavlja radove izabrane na konkursu koji organizuje Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza“ iz Zemuna.

 

Međunarodni konkurs trajao je od 1. januara do 1. maja prošle godine i na njemu je učestvovalo 110 umetnika iz osam zemalja. U maju je međunarodni žiri odabrao 41 rad koji je sada izložen u KomBank Art holu.

 

„Učesnici na konkursu su morali da se pridržavaju naslovne teme – mini akta i formata 19x19cm. Ovaj konkurs izazvao je veliko interesovanje umetnika i mnogi od njih su se prijavili sa više radova. Takođe, kao i prethodnih godina, radovi sa ove izložbe biće predstavljeni japanskoj publici na jesen ove godine, u galeriji NANO u Osaki“, rekao je Boško Đuričković, predsednik Umetničkog udruženja „Široka staza“.

 

Umetnici koji su odabrani za ovogodišnju izložbu u KomBank Art holu dolaze iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Rusije, Nepala, Kine i Japana.

 

„Svi su značajni autori, dolaze iz raznih zemalja i sa drugih kontinenata samo sa željom da pokažu koliko su suvereni i da daju svoj doprinos ovoj prestižnoj manifestaciji. Nebrojeno puta su se dokazali kao vrsni, a radovi im svedoče o raskošnom rasponu sopstvenih izražajnih mogućnosti i imaju osoben crtački refleks“, rekla je otvarajući izložbu istoričarka umetnosti Haira Jakovljević, jedan od članova žirija.

 

Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza“ nastalo je 1996. godine. Udruženje se bavi organizacijom raznovrsnih umetničkih manifestacija, sa ciljem doprinosa bogatijoj kulturnoj ponudi Beograda. Sa profesionalne strane, omogućava domaćim umetnicima da se pojave u inostranstvu, a stranim da rade u našoj zemlji. Udruženje je do sada organizovalo više od 700 samostalnih i 150 grupnih izložbi.

 

Izložba u KomBank Art holu otvorena je do 9. februara, svakog dana od 8 do 20 časova, uz besplatan ulaz. Adresa je Trg Politika 1, u Beogradu.