Otvorena izložba studentskih radova "Industrijska pletenina"

22.06.2017.

Novootvorena izložba u KomBank Art holu pod nazivom „Industrijska pletenina“, predstavlja radove studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, nastale na predmetu Oblikovanje tkanog tekstila, na četvrtoj godini Odseka tekstil. Izloženi su skice, projekti i pletenina izrađena u proizvodnim pogonima domaćih trikotažnih fabrika - Trikotaže Ivković iz Beograda, Leonardo iz Ade, Olge Milošević iz Smederevske Palanke i dr.

Ovi radovi bili su deo nastavnog plana i programa na predmetu Oblikovanje tkanog tekstila, koji je vezan za dizajn odevne i dekorativne pletenine žakar tipa. Radovi su nastali u periodu od 2000. do 2016. godine, a predmet su vodili mr Gordana Ćirić Krstić, vanredni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti i mr Zlatko Cvetković, docent istoimenog fakulteta.

Autori radova su: Marija Marinković, Ljubinka Mitrović, Maja Jakšić, Slavica Vještica, Ana Čabrilo, Marina Krupniković, Senka Kovačević, Milica Marinković, Nevenka Šmitran i Julijana Mićić.

Izložene radove, posetioci KomBank Art hola moći će da vide do 24. jula, svakog dana od 8 do 20 časova. Ulaz u galeriju je slobodan.