Seka Sablić laureat Glumačkih svečanosti

09.04.2019.

Glumica Jelisaveta Seka Sablić je laureat  Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“, za tumačenje lika Bogdanke u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Vrat od stakla“, održanih u Požarevcu u počast bardu srpskog glumišta rođenog u ovom gradu, pa je popularnoj Seki pripala statueta slavnog glumca i vredna novčana nagrada koju dodeljuje Komercijalna banka.

 

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić uručio je statuetu sa likom Milivoja Živanovića, novčanu nagradu Komercijalne banke uručila je Danijela Kostić Todić, a potom je usledila i primopredaja simboličnog ključa grada, koji je tokom trajanja festivala bio u rukama predsednice stručnog žirija Tanje Bošković.

 

Ovogodišnji stručni žiri činili su: dramska umetnica Đurđija Cvetić,  autor „Pozorišnog rečnika“dr Milovan Zdravković i prof. dr Petar Zec, režiser, scenarista, teatrolog i književnik. Žiri publike radio je u sastavu: Danijela Žukovski, direktor Gimnazije u Požarevcu, mr Marija Bogdanović, glumica požarevačkog pozorišta i mr Veliša Joksimović, književnik i književni kritičar.

Komercijalna banka je dugogodišnji sponzor manifestacije „Milivoje Živanović“, koja se održava u Centru za kulturu Požarevca od 1995. godine.