Svet iz mašte Herarda Vargasa na izložbi u KomBank Art holu

Cirkuski šatori, lebdeći brodovi, mađioničari, fabrički dimnjaci, motivi su grafičkih radova koji čine izložbu „Serigrafia y litografia“, otvorenu u KomBank Art holu. Autor je meksički grafički dizajner i ilustrator Herardo Vargas, a njegove radove, posetioci galerijskog prostora u Makedonskoj 29, moći će da vide do 18. juna.

 

Herardo Vargas je rođen 1971. u mestu Čiuaua, odakle se 1989. seli u Verakruz, gde živi i danas i gde je diplomirao na Unverzitetu Verakruzana.

 

Iako svoj posao radi veoma ozbiljno i disciplinovano, njegove ilustracije obiluju maštom i humorom, a na njima prikazuje svetove koji podsećaju na svetove iz knjiga Žila Verna, Luisa Kerola i Antoana de Sent Egziperija. Vargas kombinuje umetnost i dizajn, harmoniju i maštu, stvarajući dela koja govore o ljubavi, ekologiji, kulturi, humanosti. Niz simbola na ilustracijama priča neobične priče: cirkuski šator pluta u moru, brod koji klizi po otvorenom polju, hobotnica koja leti, kit koji je brod ili leteća mašina.

 

Posetiocima KomBank Art hola, Herardo Vargas predstaviće radove rađene tehnikama serigrafija (specifičan način štampanja uz pomoć svile) i litografija (tehnika štampe sa kamenih ploča), po kojima izložba i nosi naziv.