"Trag svetlosti" u KomBank Art holu

Crteži, slike i projekti na kojima se svetlost poigrava sa prostorom, čine izložbu koja je otvorena u KomBank Art holu pod imenom „Trag svetlosti“. Izloženi radovi, rezultat su rada mlade umetnice Isidore Ristovski, studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti, na odseku Dizajn enterijera i nameštaja.

 

Crteži i slike sa ove izložbe, nastali su van nastave i govore o Isidorinoj posebnoj ljubavi ka ovoj umetničkoj disciplini. Prostori puni svetlosti, lakoće, ali i kolorita i kontrasta, pojavljuju se u radovima nastalim na fakultetu, kao što je „Kuća-kocka“, projekat iz druge i „Dizajn coffee-cornera“ sa treće godine studija, nagrađen na konkursu Kompanije Strauss Adriatic.

 

Predlog za Isidorinu samostalnu izložbu, podržali su svi profesori sa odseka Dizajn enterijera i nameštaja što govori o umetničkom potencijalu ove mlade dizajnerke.

 

„Pohvaliti nekoga je odgovornost, to podrazumeva reći istinu koja je ujedno i podstrek onome koga pokušavamo da tumačimo... U svetu likovnosti, svetu kontrolisane lepote u kome se likovni izrazi,  sposobnosti i osećanja nude kao lek posmatraču, reći za nekoga da može gotovo sve, možda je i preterivanje, ali na početku stvaralačkog puta ponekad i preterati u nečemu gubi smisao u odnosu na oduševljenje spoznajom da ipak i takvi umetnici postoje,“ rekao je profesor FPU Danilo Stojanović o Isidori Ristovski.

 

Isidora Ristovski je rođena 1995. godine u Beogradu. Završila je srednju Školu za dizajn, smer Dizajn enterijera i industrijskih proizvoda. Student je treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti, na odseku Dizajn enterijera i nameštaja.

 

Izložbu „Trag svetlosti“ posetioci KomBank Art hola mogu da posete do 9. aprila, svakog dana od 8 do 20 časova, u Makedonskoj ulici 29, u Beogradu.