Udruženju „Čep za hendikep“ predati prikupljeni čepovi

30.10.2019.

Zaposleni u upravnoj zgradi Komercijalne banke u Beogradu prikupili su 10 kutija plastičnih čepova, koji su danas predati Udruženju „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina, u okviru istoimene humanitarne akcije.

Komercijalna banka se priključila ovoj inicijativi 2017. godine i do sada je već nekoliko puta bila organizovano skupljanje čepova koji su na kraju poklonjeni Udruženju.

Inicijativa „Čep za hendikep“ postoji od 2012. i funkcioniše na principu dobrovoljnog prikupljanja čepova sa platičnih flaša, koji se zatim prodaju kompanijama čija je osnovna delatnost reciklaža, a za dobijeni novac Udruženje kupuje neophodna ortopedska pomagala.

Za sedam godina postojanja ove humanitarne akcije, prikupljeno je 320 tona čepova, što je omogućilo nabavku ortopedskih pomagala za 85 osoba sa invaliditetom.

Vizija Udruženja „Čep za hendikep“, sa kojim Komercijalna banka sarađuje, je promocija humanih vrednosti i volonterskog aktivizma, edukacija o problemima sa kojima se susreću OSI u našoj zemlji, razvoj empatije kod dece i odraslih, kao i podizanje ekološke svesti o upravljanju otpadom.