Vizuelna identifikacija diplomatskih aktivnosti

17.02.2017.

U KomBank Art holu otvorena je izložba radova studenata grafičkog dizajna Fakulteta primenjenih umetnosti, učesnika na konkursu koji je raspisala Ambasada Meksika u Beogradu. Tema konkursa bila je kreiranje vizuelne identitifikacije obeležavanja godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije (70 godina), Meksika i Makedonije (15 godina) i Meksika i Crne Gore (10 godina).

Ambasada Meksika je pozvala studente FPU na konkurs za dizajn logotipa koji simbolizuju prijateljstvo, poštovanje, solidarnost, saradnju i zajednički napor u ostvarivanju mirnih i plodonosnih odnosa u korist naroda Meksika, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Na konkursu je učestvovalo 28 studenata osnovnih i master studija, sa 81 radom koji pokazuju talenat, maštu i sposobnost mladih dizajnera.

Izložbu je otvorio ambasador Meksika Marko Antonio Garsia Blanko zahvalivši se studentima i pohvalio njihov entuzijazam i talenat.

„Posebno priznanje zaslužuju pobednice konkursa: Jovana Jocić (Meksiko-Makedonija) i Jovana Janković (Meksiko-Srbija i Meksiko-Crna Gora), koje su svojom kreativnošću doprinele ušvršćivanju i podsticanju veza koje nas spajaju. Čestitamo im“, rekao je ambasador.

Otvaranju izložbe prisustvovala je ambasadorka Makedonije Vera Jovanovska, koja je uz ambasadora Meksika bila u žiriju za odabir najboljih radova. Uz njih, u žiriju su bili i ambasador Crne Gore Branislav Mićunović, direktor za Ameriku, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, ambasador Danilo Pantović, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Zoran Blažina i akademska slikarka i vajarka Leposava Milošević Sibinović.

Izložba u KomBank Art holu će biti otvorena do 27. februara, svakog dana od 8 do 20 časova, a ulaz u galerijski prostor se ne naplaćuje.