NLB Organic konkurs

NLB Organic konkurs

12. NLB Organic konkurs završen svečanom dodelom nagrada

Tradicionalni Organic konkurs NLB Komercijalne banke zvanično je završen svečanom dodelom nagrada u ukupnom iznosu od 2.500.000 dinara za najbolje projekte iz oblasti proizvodnje, prerade i ponude organskih proizvoda. 

Glavna nagrada u iznosu od 1.000.000 dinara dodeljena je Radmili Ćirić, poljoprivrednom proizvođaču iz sela Pasjač kod Pirota. Ove godine prvi put su dodeljene i tri specijalne nagrade u iznosu od po 500.000 dinara – za damu koja se bavi organskom proizvodnjom nagrada je dodeljena Tatijani Božović iz Arilja, nagrada mladoj osobi starosti do 40 godina uručena je Darku Batiniću iz Lazareva, dok je nagrada za uslužni/ugostiteljski objekat koji u svojoj ponudi ima makar jedan proizvod organskog porekla iz Srbije dodeljena Marku Orloviću iz Kraljeva.

Na 12. NLB Organic konkurs pristiglo je 50 projekata, među kojima je najveći broj potekao od gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom, a bilo je interesantnih ideja koje se odnose na stočarstvo i pčelarstvo.

Pozivamo vas da nastavite da pratite naš sajt i društvene mreže.

Radmila Ćirić

Projekat: Unapređenje proizvodnje gotovog organskog proizvoda sistemom organske stočarsko-ovčarske proizvodnje, uz stvaranje smeštajnih kapaciteta za turizam i edukaciju odgajivača za organsku ovčarsku proizvodnju.

Pobednici
Pobednici

Tatijana Božović

Projekat: Proizvodnja organske ariljske maline.

Darko Batinić

Projekat: Unapređenje organskog pčelinjaka prelaskom na solarnu energiju.

Pobednici
Pobednici

Marko Orlović

Nagrada za uslužni/ugostiteljski objekat koji u ponudi ima sertifikovane organske proizvode poreklom iz Srbije.