Donacija ultrazvučnog aparata za GAK „Narodni front“

04.03.2021.

Komercijalna banka Beograd, članica NLB Grupe, i Fond B92 i u uslovima epidemije virusa Covid-19, nastavljaju zajedničku akciju opremanja porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vlastimir Vuković i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, uručili su Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, ultrazvučni aparat neophodan za preglede u dnevnoj bolnici. U pitanju je moderan ultrazvučni 4D aparat sa dve sonde, za potrebe dnevne bolnice, čija je vrednost  oko 2,7 miliona dinara, odnosno 23.500 evra.

U ime bolnice, donaciju su primili direktor GAK „Narodni front“ prof. dr Željko Miković i načelnica Odeljenja dnevne bolnice prof. dr Ana Mitrović Jovanović.

„Komercijalna banka, sada kao članica NLB Grupe, i dalje će snažno podržavati ovu plementu akciju. Akcija „Zajedno za bebe“ koju smo pokrenuli sa Fondom B92 je još jedan dokaz stare izreke da kada se ljubav i sreća dele, one se ne smanjuju, nego samo uvećavaju. Ovu priliku koristim da se zahvalim našim klijentima koji korišćenjem kartica Komercijalne banke stimulišu Banku da odvaja novčana sredstva za unapređenje rada zdravstvenih ustanova u Srbiji“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalna banke Vlastimir Vuković.

„Partnerstvo sa Komercijalnom bankom je dugoročno, jer je jedino na taj način moguće strateški planirati podršku porodilištima i učiniti je mnogo efikasnijom i izvesnijom. Fond B92 je, sa svojim partnerima, uključujući i ovu donaciju, za GAK Narodni front do sada donirao opremu u vrednosti od oko 290.000 evra, kao i 8 inkubatora vrednosti oko 86.000 evra“, istakao je predsednik UO Fonda B92 Veran Matić.

Dnevna bolnica GAK „Narodni front“ je odeljenje sa najvećim brojem ambulantnih pregleda, obavljenih dijagnostičkih procedura i urađenih jednodnevnih ginekoloških intervencija i operacija u Srbiji. Načelnica Odeljenja dnevne bolnice prof. dr Ana Mitrović Jovanović, zahvalila se donatorima za novi ultrazvučni aparat, koji će u mnogome povećati kvalitet rada dnevne bolnice, na zadovoljstvo pacijenata, kao i zaposlenih koji već rade na novom 4D aparatu.

„Zahvaljujući organizaciji odeljenskog rada i požrtvovanju kolega ginekologa i anesteziologa, medicinskih sestara, anestetičara i spremačica, tokom godinu dana pandemije, obezbedili smo za naše pacijente uobičajen rad dnevne bolnice i tokom 2020. godine, imali smo više od 4.500 ginekoloških intervencija i operacija i više od 12.000 ambulantnih pregleda. Nabavkom novog ultrazvučnog aparata, naš rad će biti olakšan i kvalitet usluge dodatno povećan“, rekla je dr Mitrović Jovanović.

Komercijalna banka se 2012. godine priključila kampanji Fonda B92 „Bitka za bebe“ kupovinom inkubatora za porodililšta u Nišu i Trebinju. Dve godine kasnije, Komercijalna banka i Fond B92 pokreću samostalnu akciju „Zajedno za bebe“ koja je počela da se realizuje 1. juna 2014. godine. 

Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za 18 porodilišta i dva doma zdravlja u Srbiji, a osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

Od početka, akcija „Zajedno za bebe“ prikupila je 62,3 miliona dinara.