Dr Vladimir Medan uručio donaciju bolnici u Pančevu

01.08.2019.

Komercijalna banka donirala je Opštoj bolnici u Pančevu neophodan medicinski aparat video gastroskop, koji će omogućiti pravovremenu dijagnozu i nastavak lečenja pacijenata. Vrednost donacije je 2.035.000 dinara.

Novi aparat će poboljšati tretman pacijenata i unaprediti dijagnostiku, što ima za cilj smanjenje smrtnosti od karcinoma gornjeg digestivnog trakta i poboljšanje kvaliteta života građana.

U ime Komercijalne banke, donaciju je uručio predsednik Izvršnog odbora dr Vladimir Medan, koji je tom prilikom rekao: „Čast nam je što možemo da pomognemo jednoj od najstarijih bolnica u Srbiji i to, putem donacije video gastroskopa koji je više nego neophodan u radu stručnog osoblja bolnice. Poznato nam je da se stari često kvario, a da bolnica nije imala mogućnosti za česte popravke ili za nabavku novog. Znamo da će ovaj poklon, čija je vrednost preko dva miliona dinara, biti često spas za žitelje južnog Banata. Podsetiću vas, istovremeno, da je ovo jedna u nizu donacija kojima je Komercijalna banka darivala brojne medicinske ustanove u zemlji, kao i da nije poslednja te vrste. Komercijalna banka će nastaviti da pomaže one kojima je pomoć najpotrebnija. Uvek ćemo biti tu za naše sugrađane“, istakao je Medan.

Opšta bolnica u Pančevu podignuta je 1830. godine i jedini je zdravstveni centar južnog Banata ka kome gravitira više od 125.000 stanovnika Pančeva i okoline. Bolnica poseduje veliki stručni potencijal i  dobru regionalnu poziciju.

Komercijalna banka posluje u Pančevu od 2002. godine, preko ekspoziture koja se nalazi u Ulici Genarala Petra Aračića 4-6, na Gradskom trgu, sa 4.000 aktivnih računa fizičkih lica i 660 računa preduzeća i preduzetnika.

Radno vreme ekspoziture je radnim danima od 9 do 17 i subotom od 9 do 13 časova, a bankomat je dostupan 24 časa. Ova ekspozitura u svojoj ponudi ima i mogućnost zakupa sefa.