Komercijalna banka dodelila nagrade najuspešnijim poljoprivrednicima na sajmu u Svilajncu

12.09.2018.

Komercijalna banka i ove godine je bila zapaženi učesnik 55. međunarodnog Resavskog poljoprivrednog sajma u Svilajncu, na kome je dodelila novčane nagrade u kategoriji šampionskih grla stoke.

 

Sajam je održan na na prostoru Poljoprivredno-veterinarske škole, sa 140 izlagača. Centralni događaj bila je izložba goveda simentalske rase, a program je obuhvatio i izložbu ovaca, pčelinjih proizvoda, poljomehanizacije i kulturno-umetnički sadržaj.

 

Apsolutni šampion Resavskog poljoprivrednog sajma je krava Venera Dragana Todorovića iz sela Dublja. Njoj je pripala lenta, šampionski pehar i nagrada od 50.000 dinara.

 

Sajam u Svilajncu jedan je od tri najposećenija sajma ovog tipa u Srbiji, a poljoprivrednici koji izlažu, su dugogodišnji pobednici na Novosadskom i inostranim poljoprivrednim sajmovima. Učesnici Sajma poznati su i po uspešnoj saradnji sa vodećim poljoprivrednim institutima iz Austrije i Nemačke, kako bi se sačuvao dostignuti potencijal u proizvodnji stoke.

 

Odlukom Evropskog udruženja odgajivača simentalske rase, čije je sedište u švajcarskom gradu Colikofenu, resavski Poljoprivredni sajam je 1998. uvršten u kalendar evropskih i svetskih izložbi i sajmova simentalske rase goveda.