Online konferencija o značaju sistema osiguranja depozita

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke dr Vladimir Medan, bio je učesnik online okruglog stola pod nazivom „Značaj sistema osiguranja depozita za stabilnost finansijskog sistema“, koji su povodom Svetskog dana štednje organizovali Agencija za osiguranje depozita, Beogradska bankarska akademija i Udruženje banaka Srbije.

U raspravi su učestvovali istaknuti domaći stručnjaci, naučnici i predstavnici banaka. Osnovne teme skupa bile su: očuvanje poverenja javnosti u finansijski sistem u kriznim periodima, uticaj pandemije na ekonomiju Republike Srbije i mere podrške bankarskog sektora građanima i privredi, kao i uticaj izmena pravnog okvira kojim se reguliše sistem osiguranja depozita na stabilnost finansijskog sistema i podsticaj smanjenju rizika u poslovanju banaka.

Stručni skupovi posvećeni značaju sistema osiguranja depozita za stabilnost finansijskog sistema organizuju se treći put u Nedelјi štednje u cilјu razmene stavova i unapređenja saradnje regulatornih tela, naučne zajednice i banaka, u oblasti osiguranja depozita.