Otvorena dvodnevna pop-up izložba umetničkih dela iz Gruzije

06.11.2018.

Samo dva dana beogradska umetnička publika ima priliku da vidi radove najboljih studenata Državne akademije umetnosti iz Tbilisija u Gruziji (Tbilisi State Academy of Arts), koliko traje upravo otvorena izložba u KomBank Art holu. Studenti i profesori sa ove akademije, gosti su Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda i za ovu izložbu izabrali su radove iz oblasti slikarstva, grafike i skulpture.

 

Kurator izložbe je Alexandra Gabunia, a Akademiju predstavljaju sledeći autori: Vakhtang Megrelishvili, Liza Epitashvili, Guranda Khosruashvili, Gulovani Khorava, Zurab Khatiashvili, Tamara Elashvili, Ana Ninashvili, Anano Zakariashvili i Irakli Bisileishvili.

 

Izložbu je otvorila prof. Mirjana Tomašević, prodekan za nastavku na Fakultetu primenjenih umetnosti.

 

„Fakultet primenjenih umetnosti nastavlja praksu organizacije izložbi partnerskih akademija iz inostranstva. Ovog puta javnost ima priliku da vidi izložbu „Ulaženje u strukturu” koja je organizovana u pop-up formatu u trajanju od dva dana. Državna akademija umetnosti u Tbilisiju jedna je od najstarijih visokoobrazovnih institucija u Gruziji, koja svake godine upisuje više od 1.600 studenata na osnovne, master i doktorske studije u oblasti vizuelnih umetnosti, arhitekture, restauracije i istorije umetnosti, dizajna i medijske umetnosti. Koncept izložbe podrazumeva pričanje kompleksnog narativa o Akademiji kroz fragmente i tri umetnička izraza - slikarstvo, grafiku i skulpturu“, rekla je prof. Tomašević na otvaranju.

 

Izložba traje do 7. novembra, a KomBank Art hol je otvoren od 8 do 20 časova. Ulaz je slobodan.