Platite vožnju taksijem uz pomoć QR koda

Komercijalna banka omogućila je korisnicima mBankinga, svojim i klijentima drugih banaka, da plate vožnju u vozilima Pink taksija, uz pomoć QR koda, koristeći opciju „IPS skeniraj“ u okviru mobilne aplikacije.

Nakon završene vožnje taksijem, korisnik mBanking aplikacije, u nekoliko jednostavnih koraka plaća vožnju, tako što skenira QR kod koji mu prezentuje vozač, uporedi iznos sa iznosom na taksimetru i potvrdi plaćanje. Vožnja je plaćena, jednostavno, brzo i sigurno!

Pink taksi, u saradnji sa Komercijalnom bankom, prva je taksi služba kod nas koja je uvela ovo inovativno plaćanje u određeni broj vozila. Očekuje se da će u narednom periodu, mogućnost instant plaćanja biti uvedena u svim vozilima.  

U prethodnoj fazi projekta, Komercijalna banka je vozila taksija opremila mPOS uređajima, koji smart mobilne telefone ili tablete pretvaraju u čitač platnih kartica, a sada omogućavaju i plaćanje uz pomoć QR koda.

Aplikaciju koju koriste vozači Pink taksija razvila je za Privrednu komoru Srbije firma Payten i sertifikovana je od strane Narodne banke Srbije.