U KomBank Art holu otvorena izložba akvarela "Elementi"

Izložba akvarela autorke Nine Savčić pod nazivom „Elementi“, otvorena je u KomBank Art holu u Makedonskoj 29, u Beogradu.

 

Motiv na svim akvarelima je priroda. Posebna pažnja posvećena je atmosferi, odrazima u vodi, nebu i drveću koje naseljava pejzaž bez ljudi. Neki od predstavljenih radova su na granici apstrakcije, ali na svim akvarelima jasno se prepoznaju elementi realnosti.

 

Kroz motive prirode, autorka Nina Savčić, želela je da da svoju predstavu slobode, odnosno: „Prirode koja se razvija sama, bez uticaja čoveka. Sloboda u najizvornijem obliku, rast bez kontrole. Zato je akvarel odgovarajuća tehnika. Voda se razliva i nosi boju i ja se više prilagođavam njoj nego što je kontrolišem,“ rekla je umetnica na otvaranju izložbe.

 

Nina Savčić je rođena 1970. u Beogradu. Završila je Filološki fakultet, a na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna (unutrašnja arhitektura), magistrirala je teoriju umetnosti. U svojoj karijeri, radila je kao arhitekta, grafički dizajner, dizajner nameštaja, scenograf, lektor i novinar. Kolumnista je dnevnog lista Danas i piše o popularnoj kulturi. Akvarelom se bavi od 2000. godine. Izlagala je samostalno na Majskim izložbama, Barskom ljetopisu, izložbi Kolaž- asamblaž, Beogradskoj miniart sceni, i na kolektivnim izložbama u Novom Sadu, Velikom Trnovu, Sofiji.

 

Izložba akvarela „Elementi“ biće otvorena do 6. februara. Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a posetioci izložbu mogu da pogledaju svakog dana od 8 do 20 časova.