Najbolja biznis ideja mladih sa KiM

Filijala Komercijalne banke u Kosovskoj Mitrovici podržala je održavanje takmičenja za najbolju biznis ideju mladih sa Kosova i Metohije. Takmičenje je realizovano u okviru projekta „Zlatna ideja“ u organizaciji Udruženja „Centar za globalne kretaivne aktivnosti“, podržanog od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, grada Beograda i Nučno–tehnološkog parka Beograd, pod pokroviteljstvom RTS-a.

Najbolje biznis ideje predstavljene su, krajem prošle godine, na Akademiji preduzetništva za mlade sa KiM, na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, kojoj su, osim studenata i mladih, prisustvovali i predstavnici Vlade Republike Srbije, Kancelarije za KiM, gradonačelnici opština, predsednici privremenih organa na prostoru KiM, direktori javnih preduzeća, kao i vlasnici privatnih kompanija. U panel diskusiji organizovanoj u okviru Akademije, učestvovao je izvršni direktor za nove bankarske tehnologije u Komercijalnoj banci Petar Stefanović, dok je u žiriju za ocenjivanje adekvatnosti i kvaliteta projektnih predloga učestvovao direktor Filijale Kosovska Mitrovica Goran Dželajlija. Komercijalna banka, kao sponzor ovog takmičenja, dodelila je i nagradu pobedničkom timu.

Ceo projekat predstavljen je u specijalnoj emisiji serijala Zlatna ideja na RTS-u, a bio je propraćen i od strane lokalnih medija.

Komercijalna banka je za učešće u ovom projektu dobila i zahvalnicu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.