#Okvir Podrške

Ovogodišnjim projektom Okvir podrške dajemo priliku kompanijama u regionu koje rade za dobrobit ljudi.

#Okvir Podrške

Region velikih srca i ideja

NLB grupa veruje da samo zajedno možemo da rešimo ključne izazove sa kojima se suočavamo u društvu. Svi treba da sarađuju i aktivno doprinose njihovom rešavanju. Ako želimo da to postignemo, prvo moramo stvoriti društvene uslove u kojima svako može da u potpunosti razvije svoj potencijal. Stoga, ovogodišnji projekat Okvir podrške posebno traži inovativne kompanije i projekte koji unapređuju i obogaćuju naše društvo i rešavaju izazove kao što su prekomerna upotreba digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačko nasilje, kršenje ljudskih prava, rodna ravnopravnost, siromaštvo, kao i izazovi uzrokovan demencijom i drugim bolestima društva koje stari.

U današnje vreme, kada su se društvo i privreda našli usred ekoloških problema, često zaboravljamo na značaj društvene komponente održivosti. Oba su jednako važna jer oba, i ekološki i društveni aspekt, u snažnoj sprezi su i jedan drugom uzrok i posledica.

Prilika za sve koji rade za dobrobit ljudi

Dok posmatramo svet oko sebe, ponekad deluje kao da smo zaboravili na stvari koje su zaista važne - ali mi verujemo u ovaj region i u velika srca njegovih ljudi. Dobre ideje pobeđuju, kada dobiju malo podrške. Stoga, kroz projekat Okvir podrške ove godine pružamo priliku kompanijama u regionu koje rade za dobro ljudi. Zajedno gradimo bolje sutra. Za ljude.

U okviru poziva za podnošenje predloga projekata, koji će trajati od 29. januara do 10. marta 2024. godine, lokalna komisija će prvo izabrati po 10 finalista na svakom pojedinačnom tržištu na kojem posluje NLB grupa. Poslovne ideje i projekti kompanija koje rade za dobrobit ljudi biće nagrađene bankarskim pogodnostima i komunikacijskom podrškom.

U nastavku će regionalna komisija izabrati 3 regionalna pobednika projekta od 60 finalista sa svih tržišta regiona. Dodatno ćemo omogućiti ovim pobednicima da uz našu finansijsku podršku lakše ostvare svoju viziju i počnu da menjaju svet na bolje. Proglašenje pobednika održaće se 9. maja 2024. godine u Ljubljani.

Lista finalista iz Srbije koji su nas oduševili svojim idejama za bolji život i bolje sutra

 1. Inkluzivni razvojni krug za decu i mlade Moj način
 2. Omladinski savez udruženja OPENS
 3. Klub Malog Fudbala „MUNGOSI“
 4. Inclusio DOO Beograd
 5. Udruženje građana Evo Ruka
 6. Udruženje građana „Vera ljubav nada“ Novi Sad
 7. Humanitarno ekološka organizacija „Čepom do osmeha“
 8. Vesna Glišić PR Agencija za komunikacije i odnose sa javnošću DEADLINES Beograd
 9. Centar Zvezda
 10. Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Zvuci srca doo

Podrška za budućnost

Šta dobijaju 3 regionalna pobednika?

Trima idejama koje odabere regionalni stručni žiri, a koje najbolje odgovaraju kriterijumu rada za dobrobit ljudi, NLB će dodeliti sledeće finansijske nagrade:

1. mesto: 50.000 EUR
2. mesto: 30.000 EUR
3. mesto: 20.000 EUR

Šta 10 izabranih finalista dobija na srpskom tržištu?

 • 6 meseci besplatnog održavanja poslovnog paketa - računa (za nove klijente koji još uvek nemaju poslovni račun/paket na dan prijave);
 • 12 meseci bez naplate mesečne članarine za dve odabrane biznis debitne kartice, u zavisnosti od vrste poslovnog paketa;
 • 12 meseci bez naknade za korišćenje POS terminala;
 • Mogućnost dobijanja zelenog/ESG kredita NLB Komercijalne banke po uslovima koji su predviđeni za zelene/ESG kredite, za finansiranje predloženog projekta/ideje·;
 • Promocija i komunikaciona podrška prilikom predstavljanja deset odabranih finalista putem internih kanala NLB Komercijalne banke i eksternih kanala komunikacije.

 

U dobrim rukama

Predstavljamo vam pažljivo odabran odbor sastavljan od eminentnih pojedinaca i stručnjaka iz šireg regiona. Odbor koji je odabrao finaliste ističe se po bogatstvu iskustva i izuzetnosti u oblasti poslovanja i održivosti.

Nina Angelovska

Nina Angelovska

Dr. Nina Angelovska je preduzetnik čiju strast prema e-commerce-u i digitalnoj transformaciji pokreće njena želja za promenom. Trenutno radi na ostvarenju svoje vizije kao direktor za međunarodni poslovni razvoj u Ananas e-commerce-u. Njen rad je široko prepoznat i tokom svoje uspešne karijere radila je napoziciji Ministara finansija Republike Severne Makedonije i dobila prestižnu titulu „Forbes 30 mlađih od 30“.

Mojca Markizeti

Mojca Markizeti

Mojca Markizeti je direktor za ESG i klimu, reviziju i osiguranje za Centralnu Evropu u Deloitte-u. Mojca je priznati ekspert u oblasti održivosti u regionu i poseduje više od 20 godina iskustva u implementaciji principa održivog razvoja i cirkularne ekonomije u kompanijama i zajednicama, u razvoju strategija poslovanja, upravljanju promenama i inovacijama.

Davor Sakač

Davor Sakač

Tokom svoje poslovne karijere duge 22 godine, koju je razvio u raznim kompanijama, uglavnom je bio na menadžerskim pozicijama u različitim oblastima poslovanja – uglavnom u telekomunikacijama, FMCG i finansijskom sektoru. Poslednje dve godine Davor radi na osnivanju prvog i jedinog zvaničnog korporativnog „venture capital“ fonda u ovom delu Evrope, koji je osnovao Telekom Srbija.

Edin Mehić

Edin Mehić

Edin ima iza sebe karijeru dugu 15 godina na raskršću tehnologija, interneta za potrošače i sektora zabave. On je serijski preduzetnik, dokazani izvršni direktor, „anđeoski“ investitor i konsultant, kao i motivacioni govornik i gost predavač na nekoliko internacionalnih univerziteta. Ima strast prema razvoju ideja koje se pretvore u inovativne projekte i kompanije.

Andrej Knez

Andrej Knez

Andrej Knez je Chief Market Analyst u Bloomberg Adria, prvoj regionalnoj poslovnoj multimedijalnoj platformi u Jugoistočnoj Evropi. Vodi međunarodni tim analitičara koji pokrivaju ekonomiju, finansijska tržišta i korporativnu finansijsku analizu u regionu. Andrejevo iskustvo uključuje razne menadžerske pozicije u finansijskom sektoru, u oblastima upravljanja rizicima i analitike.

Uslovi za učešće

Pravila i Uslovi OkvirPodrske 2024

 

Naša vizija budućnosti

Tvrdimo da održivost nije samo slovo na papiru. Krenuli smo putem intenzivne integracije održivosti u naše bankarsko poslovanje. Takođe podstičemo naše klijente i partnere da učine isto, a našu ponudu održivog finansiranja stalno prilagođavamo potrebama tržišta. U NLB grupi smo posvećeni stvaranju boljeg kvaliteta života za sadašnje i buduće generacije. Tamo gde drugi vide samo tačku na mapi, mi vidimo region pun prilika.

Odgovorno bankarstvo i neto nulte emisije vode naše poslovanje.

Kako poslati prijavu?

1

Upoznajte se sa uslovima za učešće u konkursu

Uslovi za učešće
2

Preuzmite formu za prijavu

Samo kompletne popunjene forme možemo uzeti u obzir.

Forma za prijavu
3

Pošaljite prijavu

Pošalji

Kako poslati prijavu?

1

Upoznajte se sa uslovima za učešće u konkursu

Uslovi za učešće
2

Preuzmite formu za prijavu

Samo kompletne popunjene forme možemo uzeti u obzir.

Forma za prijavu
3

Pošaljite prijavu

Pošaljite popunjenu formu za prijavu sa popratnim materijalima (u pdf formatu do 10MB) na okvirpodrske@nlbkb.rs

Pošalji

Najčešća pitanja

Pravo prijave na konkurs imaju sva pravna lica, preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva, koja imaju registrovano sedište u Republici Srbiji.

Finalisti sa srpskog tržišta moraju da imaju poslovni račun ili poslovni paket kod NLB Komercijalne banke AD Beograd, da imaju biznis karticu u izdanju NLB Komercijalne banke AD Beograd i da prihvataju platne kartice na fizičkim i internet prodajnim mestima tokom perioda od 24 meseca nakon konačnog izbora 10 finalista sa srpskog tržišta. Ako prevremeno raskinu ugovor, obavezuju se da izvrše povraćaj popusta dobijenih u okviru ovog projekta za svaku iskorišćenu uslugu.

Od tri (3) regionalna pobednika sa pravom na podršku, ako dolaze sa teritorije Srbije, traži se da na NLB Komercijalnu banku AD Beograd prenesu najmanje 50% svojih godišnjih plaćanja (ovo važi za nove klijente koji nemaju poslovni račun/paket kod NLB Komercijalne banke AD Beograd na datum prijavljivanja na ovaj konkurs).

Kandidati mogu da podnesu svoje prijave isključivo na obrascu dostupnom na sledećem veb-sajtu: www.nlbkb.rs/okvir, zaključno sa 10.03.2024. godine.

Svaki kandidat može da podnese samo jednu prijavu.

Poslovni subjekt koji se prijavljuje na konkurs treba da ispunjava sledeće kriterijume:

 • Podnosilac prijave je klijent NLB Komercijalne banke AD Beograd ili će postati klijent NLB Komercijalne banke AD Beograd pre dodele podrške, otvaranjem poslovnog računa ili zaključenjem ugovora o poslovnom paketu,
 • Podnosilac je pravno lice, preduzetnik ili poljoprivredno gazdinstvo sa registrovanim sedištem u Republici Srbiji,
 • Obavlja delatnost najmanje 24 meseca,
 • Ne učestvuje ni u jednoj aktivnosti za koju se sumnja da krši važeći pravni, fiskalni ili regulatorni okvir;
 • Kompanija ili projekat sa kojim se poslovni subjekt prijavljuje na konkurs su održivi, ukoliko:

Prijava nije uslovljena tipom delatnosti. Ključno je da dajete priliku održivim idejama i projektima za bolje sutra i da vaše poslovanje ima pozitivan uticaj na lokalno okruženje;

NLB ne podržava aktivnosti za koje se sumnja da krše važeći zakonski, poreski ili regulatorni okvir.

Naravno, pre dodele podrške ćete postati klijent NLB Komercijalne banke AD Beograd, otvaranjem poslovnog računa ili zaključenjem ugovora o poslovnom paketu.

Finalisti sa srpskog tržišta moraju da imaju poslovni račun ili poslovni paket kod NLB Komercijalne banke AD Beograd, da imaju biznis karticu u izdanju NLB Komercijalne banke AD Beograd i da prihvataju platne kartice na fizičkim i internet prodajnim mestima tokom perioda od 24 meseca nakon konačnog izbora 10 finalista sa srpskog tržišta. Ako prevremeno raskinu ugovor, obavezuju se da izvrše povraćaj popusta dobijenih u okviru ovog projekta za svaku iskorišćenu uslugu.

Ukoliko budete među 10 finalista Konkursa #OkvirPodrške sa našeg tržišta, očekuju Vas sledeći benefiti:

 • 6 meseci besplatnog održavanja poslovnog paketa - računa (za nove klijente koji još uvek nemaju poslovni račun/paket na dan prijave);
 • 12 meseci bez naknade za korišćenje POS terminala;
 • 12 meseci bez naplate mesečne članarine za jednu odabranu Mastercard Business debitnu karticu;
 • promocija 10 odabranih finalista u sopstvenim medijima i na digitalnim kanalima uz podršku NLB Komercijalne banke i medijskog partnera projekta.